Založ si blog

Deň žien – ženy mužom a muži ženám

Oslavujete deň žien? Ak ste doteraz nepokladali za dôležité urobiť tak, je najvyšší čas zmeniť to. Aaa viem, že teraz by ste si „nezahryzli do jazyka“ a opýtali by ste sa ma: „Prečo? Z akého dôvodu? Ide predsa iba o klasický deň, ktorý raz ktosi pokrstil na MEDZINÁRODNÝ DEŇ ŽIEN. Rozhodla som sa napísať tento „krátky príspevok do diskusie“, lebo odmietam byť krátkozrakým, či dokonca slepcom v tomto zakalenom svete.

14424717_10207306100152885_3161546629312464230_o

Muži vs. ženy

Moja úcta patrí všetkým tým 40 000 odvážnym ženám – krajčírkam, ktoré sa v roku 1910 rozhodli pre „megaštrajk“. Je všeobecne známe, ženy boli často podceňované, ich možnosti obmedzené, ich dôležitosť potláčaná, čo vyústilo do prekliatej a prehnanej samostatnosti  – feminizmu, straty túžby po materstve, rodine, protestu v podobe lesbických partnerstiev, zmeny pohlavia, budovaní svojho ega a zámerným potláčaním princípov, ku ktorým boli vedené tou starou školou, ktorej názory sú dnes už dobré iba do relácie „Pre pamätníkov“.

Ten odpor, vzbura, prostest, boj a súperenie, ktoré vládne medzi jedným a druhým pohlavím je vrahom vzájomnej úcty, rešpektu, tolerancie medzi ľuďmi. Len málokto sa zamýšľa nad tým, že medzi mužmi a ženami sa vytvára čoraz väčšia priepasť. Prečo to vlastne dovolíme?

Možno si „sypem popol na hlavu“, ale dnešná (prevažne) ženská spoločnosť si zakladá na hodnotení, vo veľkej miere na kritickom, bohužiaľ nie na sebakritickom, máličko na pozitívnom. Ako najčastejšie hodnotíš Ty? Čo najradšej hodnotíš? Médiá si z nás urobili dobrovoľných otrokov a my ich bez námietok podporujeme. Ponúkli nám prototyp krásy, model (ne)ideálneho správania a tak často s nemým úžasom pristihnem svoju myseľ pri tom ako sa ma ustarostene pýta, či nemám pocit, že množstvo žien je ako cez „kopirák“?!

Neverím, že je to trvalý stav, verím v ďalšiu evolúciu, ktorá ženám dožičí skutočnú slobodu v myslení aj v správaní, ale ktorá bude výsledkom osobného presvedčenia nie istého diktátu.

Väčšina žien milruzickauje kvety, predovšetkým ruže, preto si dovolím ženy rozdeliť na dva typy:

  1. typ je nádherná ruža do vázy, ktorá na prvý pohľad zvonku vyzerá dokonale, ale „vnútro nedýcha“, niet v ňom života, slúži iba na okrasu, chvíľkové potešenie, lákavá pre oči, ale dlho sa jej nemožno tešiť, lebo dokáže obšťastniť iba na veľmi krátky čas
  2. typ je rovnako krásna, ale črepníková ruža, ktorá pociťuje svoj život v každom jednom korienku, dokáže potešovať dlhodobo, je trvácna a ak sa o ňu staráš, nevädne, ale rastie do krásy, pučí, prekvitá.

(nieže sa na mňa nejaká kvetinárka nahnevá, že jej kazím biznisJ, ale zahrňte ženu radšej bozkami ako kvetmi, prekvapivo by to možno ocenila ešte viac ako kvety)

Rozdelenie je iba akýmsi kormidlom, je na nás, ktorý smer zvolíme… krásne je ukryté v nás a očiam skryté, aby sme mohli skúmať, poznávať a objavovať ten nekonečný vesmír ukrytý v každej jednej duši.

Žena potrebuje predovšetkým cit

Boh vedel, že muži so ženami a naopak budú vzájomne súperiť, preto im daroval lásku. Prichádza nečakane, vpíja sa nenápadne, je nenásytná vo svojej moci a sile, preto pre ňu dokážu práve ženy veľké veci, dokonca odložiť svoje ego 🙂 Raz mi ktosi povedal jeden výrok, ktorý mi rezonuje v ušiach dodnes: „Žena začne skutočne milovať až vtedy, keď jej prestane záležať na jej vonkajšej kráse.“

Hodnota ženy je v jej neoceniteľnej každodennej práci

Dá sa „zvážiť“ to všetko čo robia ženy? Ak by sme položili na váhu každý kilogram dennej lásky, každý centimeter domácich prác od ustlania postele, varenie, upratovanie,… a každé deco sĺz, či vypotených kíl, ručička by ukazovala maximum 🙂

Žena inšpiráciou pre muža14047330_10207005165709712_4804493613901837851_o

Sú ženy, ktoré nikdy neprestanete obdivovať pre ich odvahu, dobrotu, lásku ako napr. Jana z Arku, či Mária, matka Ježišova, kopec ďalších a v neposlednom rade Vaša mama.

Každý osobnostne vyzretý muž chce milovať, túži odovzdať to najlepšie zo seba, nebojí sa prejaviť cit, ktorý si v sebe pestuje. Muži, nezabúdajte, že „každá žena je odrazom svojho muža“ a ak jej budete prejavovať úctu nielen v dnešný deň, ale každý deň, vráti vám to trojnásobne. Buďte vďační za svoje ženy, noste ich na rukách, objímajte sa a vážte si spoločné okamihy, uzdravíte tým svoje duše a nastane vo vašom vzťahu úplné bezvetrie.

Nešetrite správnymi komplimentmi a slovami

12.11.2018

„KOMPLIMENT, POCHVALA BY MALI BYŤ NEVYČERPATEĽNÝM ZDROJOM ENERGIE“ Čo je vlastne kompliment? Každý by si na túto otázku zodpovedal inak, ale základ je vo vyjadrení istého druhu „náklonnosti“. Ich pestrosť je neobmedzená. V tomto prípade sme každý maliarom slov, pričom si zvolíme aj 50 odtieňov šedej a stále objavujeme ďalšie odtiene, ktoré by dodali [...]

14. február – magická sila lásky

14.02.2017

Je krásna ako ranná ligotavá rosa,vzácna ako perla na dne mora, krehká ako zimná vločka, energická ako slnečné lúče, bolestivá ako tŕňová koruna, čistá ako slza v oku…aj taká je láska. Prvé stretnutie s partnerskou láskou vnímam ako malé dievčatko z rozprávok. Milovala som rozprávky a dodnes sa na ne teším presne tou istou detskou radosťou. Zostala vo mne už [...]

Pamiatka zosnulých – deň plný farieb a svetiel

01.11.2016

V kalendári svieti veľa štátnych sviatkov, ale deň pamiatky zosnulých je zo všetkých najšpecifickejší. Pre väčšinu je predovšetkým dňom osobného voľna, oddychu od práce a povinnej návštevy hrobového miesta príbuzného. Menšinu tvoria pochopiteľne tí, ktorí miesto posledného odpočinku svojich milovaných navštevujú pravidelne, ale uvedomujú si hlbší význam a [...]

izrael, palestína, gaza

Izraelská armáda tvrdí, že v nemocnici v Gaze zabila 200 ozbrojencov Hamasu

28.03.2024 12:44

Pacienti z radov civilistov a zdravotnícky personál bol podľa armády kvôli bojom evakuovaný do iného krídla nemocnice.

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

zena tabletka lieky choroba liek

Japonsko eviduje 4 úmrtia a 100 hospitalizácií v súvislosti s doplnkami výživy

28.03.2024 12:09

Firma minulý týždeň informovala, že prvé sťažnosti na problémy s obličkami dostala už v januári.

korčok, pellegrini

Prezidentský duel Korčok – Pellegrini. Kampaň nabrala na obrátkach. Môžeme čakať ešte nejaké prekvapenia?

28.03.2024 12:00

Prvý duel prezidentských kandidátov Korčoka a Pellegriniho odvysiela Rádio Slovensko a RTVS:24.

Tatiana

Som zrnkom v piesku duše tých, s ktorými ma spojila minulosť, tých, s ktorými ma túli prítomnosť a zároveň tých, s ktorými sa tiež raz vykúpem v mori spomienok...milujem život oválne, kľukato, len nie rovno...:)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 7
Celková čítanosť: 16344x
Priemerná čítanosť článkov: 2335x

Autor blogu

Kategórie