Založ si blog

Ďakujte svojim bývalým

two-hands-touchingLáska je nevyčerpateľným zdrojom, ktorý vlastní každý z nás a napriek tomu sa stotožňujeme s výrokmi tých, ktorí tvrdia, že jej je na Zemi stále menej. Paradox, nemyslíte? S trpkosťou musím priznať, že je to naše dielo. My sami sme tvorcami a zároveň ničiteľmi všetkých partnerských vzťahov, ktoré sa v našom živote objavia. Máme slobodnú vôľu rozhodnúť sa, či zostaneme len pri základoch vzťahu alebo či budeme pokračovať v jeho budovaní. Ak nám na danom vzťahu záleží, snažíme sa, hradby sú pevnejšie. Nepriateľ v akejkoľvek podobe, či už je to nevera, alkohol, drogy, nedôvera dokáže zničiť veľmi rýchlo všetko to, čo bolo slabé, nalomené, nespokojné.

Ste nešťastní? Sklamaní z nenaplnenej lásky a stroskotanej lásky, do ktorej ste vkladali všetky vaše očakávania? Už viac neočakávajte! Najväčšie sklamanie prichádza práve vtedy, keď si zo svojich partnerov urobíme bohov. Stále viac prehliadame ich nedostatky, zlé vlastnosti, závislosti a predovšetkým správanie sa voči nám, ktoré často krát nevystihuje naše predstavy o ideáli. Chýba nám objektivita. Keď sa z nejakého dôvodu vzťah končí, straší nás samota a potrebujeme mať stále okolo seba zábavných a hlavne mnoho ľudí, aby sme aspoň nachvíľku oklamali svoju myseľ, v ktorej sa predbiehajú spomienky. Tie sú väčšinou iba krásne, tak to umožňuje naša „rozprávková bytosť“ plná iba lásky, kdesi v hĺbke našej duše. Vnímate ich ako bremeno, lebo túžite na daného človeka už zabudnúť? Chyba! Uchovajte si ich v plnej kráse, aj keď vám prinášajú bolesť. S bolesťou, prichádza postupne aj pokoj a radosť v srdci z prežitého a nakoniec aj zmierenie.

kino

Predstavte si, že ste divák v kine, teda ste „nad vecou“ a sledujete celovečerný príbeh o vašej (ne)láske, vašom vzťahu. Ľudia sa zvyknú už pri rozchádzaní obviňovať navzájom. Až vtedy by ste mnoho pochopili a skutočne sa zamysleli nad tým, že chyby vo vzťahu ste robili obaja, že každá minca má dve strany. Berte to ako originálnu kapitolu života, ktorá sa skončila a začína nové pokračovanie. Stanete sa architektom ďalších vašich myšlienok a zároveň spisovateľom, ktorý pridá dokonca aj malú čiarku, ktorá môže znamenať veľa.

Dokážte odpustiť aj pre vás zdanlivo neodpustiteľné a začnite to brať ako vykúpenie, oslobodenie. Ak dokážete odpustiť a uvedomiť si, že ste jedinečná osobnosť, ktorá nechce vidieť svet iba ako jeden čiernobiely film, vaša duša sa otvorí pre vnímanie tých najpestrejších farieb, ktoré život ponúka nielen vo vzťahoch, ale aj vo vašom osobnom rozvoji, začnete si vážiť seba, svoj čas. Vraj sa to nedá? Na slovo nedá sa, zabudnite! Azda sa vzdávate bez toho, aby ste to vôbec vyskúšali? Majte odvahu postaviť sa a odhoďte toho zbabelého ducha, ktorý vám diktuje zostať pri zemi a nevnímať iné rovnako podstatné veci a možno ste práve pre to jedno steblo nevideli celú nádhernú lúku plnú kvetov, ktoré hýria nádhernými farbami. Tie kvety môžu byť práve aj ľudia, ktorí vás milujú. Sústreďte svoju pozornosť na nich, odovzdajte im svoju lásku. Buďte radi, že Vám stroskotala „loď lásky“, ktorá nebola dostatočne silná a pohltilo ju more zloby, nenávisti, hádok.

10801634_721003654635460_1948862012673000837_n

Konečne môžu dostať vašu pozornosť aj tí, na ktorých ste pri vašich problémoch s láskou pozabudli, nestíhali ste s nimi tráviť čas, vaše záujmy. Začnite sa venovať veciam, ktoré dávajú vášmu životu zmysel a ani sa nenazdáte a vaša duša sa zahojí a otvorí sa pre novú pevnejšiu lásku, ktorú „nepotopí“ už žiadna búrka. Nebojte sa, len verte!
Niektorí ľudia do nášho života skrátka nepatria, čomu nasvedčujú aj (ne)chcené a bolestivé rozchody. Ďakujte však za nich! Boli pre vás dobrou lekciou a darom. Nikdy nemôžete dostať lepší dar, ako rozchod s osobou, ktorá k vám z istých dôvodov nepatrí. Ľudia, ktorí k sebe patria, rozchod nedopustia, bojujú o spoločné a vzájomné šťastie.
Vďačnosť za všetko to dobré a zlé, čo sa už skončilo je tým pravým kľúčom k oslobodeniu zo všetkých sklamaní. Nebojte sa svojich ex partnerov. Práve naopak! Ak sa dokážete na svojho bývalého/bývalú, bez pretvárky, s úsmevom pozrieť a pozdraviť, vtedy pocítite úľavu a vaše srdce aj myseľ budú spokojné a vám sa bude dýchať a žiť lepšie.

Nešetrite správnymi komplimentmi a slovami

12.11.2018

„KOMPLIMENT, POCHVALA BY MALI BYŤ NEVYČERPATEĽNÝM ZDROJOM ENERGIE“ Čo je vlastne kompliment? Každý by si na túto otázku zodpovedal inak, ale základ je vo vyjadrení istého druhu „náklonnosti“. Ich pestrosť je neobmedzená. V tomto prípade sme každý maliarom slov, pričom si zvolíme aj 50 odtieňov šedej a stále objavujeme ďalšie odtiene, ktoré by dodali [...]

14. február – magická sila lásky

14.02.2017

Je krásna ako ranná ligotavá rosa,vzácna ako perla na dne mora, krehká ako zimná vločka, energická ako slnečné lúče, bolestivá ako tŕňová koruna, čistá ako slza v oku…aj taká je láska. Prvé stretnutie s partnerskou láskou vnímam ako malé dievčatko z rozprávok. Milovala som rozprávky a dodnes sa na ne teším presne tou istou detskou radosťou. Zostala vo mne už [...]

Pamiatka zosnulých – deň plný farieb a svetiel

01.11.2016

V kalendári svieti veľa štátnych sviatkov, ale deň pamiatky zosnulých je zo všetkých najšpecifickejší. Pre väčšinu je predovšetkým dňom osobného voľna, oddychu od práce a povinnej návštevy hrobového miesta príbuzného. Menšinu tvoria pochopiteľne tí, ktorí miesto posledného odpočinku svojich milovaných navštevujú pravidelne, ale uvedomujú si hlbší význam a [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 21:24

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

Tatiana

Som zrnkom v piesku duše tých, s ktorými ma spojila minulosť, tých, s ktorými ma túli prítomnosť a zároveň tých, s ktorými sa tiež raz vykúpem v mori spomienok...milujem život oválne, kľukato, len nie rovno...:)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 7
Celková čítanosť: 16390x
Priemerná čítanosť článkov: 2341x

Autor blogu

Kategórie